Оставете вишните да се отцедят добре и отделете 250 мл от сока. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с няколко лъжици от сока и сложете останалия сок да заври. След като заври, свалете съда от котлона и добавете пудинговата смес и върнете за кратко да поври до сгъстяване. В готовия пудинг добавете отцедените вишни и конфитюра и оставете да се охлади.
Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.
Намаслете формите за мъфини и поръсете с накълцаните лешниците.
Върху леко набрашнена повърхност размесете и разточете втасалото тестото на правоъгълна кора с размери 50х40 см и разстелете пълнежа отгоре като оставите по 2 см от по-дългата страна. Навийте на стегнато руло от към по-дългата страна и го нарежете на 12 еднакви филийки. Поставете филийките във формите за мъфини и оставете за кратко на топло да втасат, докато увеличат видимо обема си. Печете в средата на предварително загрята фурна около 35 мин на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
След изпичане извадете сладкишчетата от формите и го намажете с кайсиево желе.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене