Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете захарта и яйцето и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на равни части.
Сложете овесените ядки в купа и разбийте с миксер за кратко. Добавете еднотото тесто със захарта с лимон и объркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.
Начупете кувертюра на малки парченца и с миксер донатрошете. Добавете другата четвъртинка тесто с бурбонската ванилова захар и разбъркайте с миксера за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.
С миксер натрошете отделно фъстъците, а после и шоколада. Смесете шоколада, фъстъците и едната четвърт тесто и разбъркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.
Нарежете с нож на парченца шамфъстъка. Замесете последната четвъртина тесто с кокосовите стърготини, захарта, ликьора, шамфъстъка и Финес-аромат портокалови корички. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.
Нарежете рулата на филийки с дебелина 1 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10-12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене