“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пудинг „Шрек”

Съставки

Съставки

за рецептата Пудинг „Шрек”

Продукти:

1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 пак. оригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
800 мл прясно мляко
90 г захар
50 г тъмен шоколад

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Пригответе пудингите (по възможност едновременно) по указанията на опаковката, но само с 400 мл мляко. Изплакнете добре със студена вода една стъклена купа (с диаметър 20 см). Напълнете я като редувате по супена лъжица – пудинг ванилия и пудинг шоколад, така че да се получи шарен пудинг. Поставете в хладилника за най-малко 4 часа.

Отделете внимателно коричката на пудинга с върха на нож от стените на купата. Хванете купата отстрани, завъртайки я с върха на пръстите внимателно отделяйте пудинга на възможно най-голямо разстояние от стените. Поставете тортена чиния върху купата и обърнете пудинга върху нея.

2

Украса:

Начупете шоколада, напълнете го в здраво полиетиленово пликче и оставете да се разтопи на водна баня. Оставете го леко да изстине и върху лист хартия за печене нарисувайте очички, ръце и език и го оставете най-малко 30 мин. в хладилник. С останалата част от шоколада нарисувайте косичка върху пудинга. С помощта на чаена лъжичка внимателно изрежете местата за очи от пудинга , ръце и език и украсете със втвърдените шоколадови формички.

Смешен и лесен десерт

около 4 порции /дози

изисква малко опит 40 Минути