Flag

Освежаващ пунш с ревен

about 8 порции (/дози)
Леснa
20
Разхладителна напитка от сладко-киселия зеленчук ревен, вино и шампанско.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гчервен ревен
50 гзахар
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
100 млликьор портокалов (Cointreau)
700 млнектар от ябълки
750 млвино (полусухо бяло)
750 млшампанско
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Една вечер по-рано измийте, почистете и нарежете ревена с дебелина 2 см. Карамелизирайте захарта заедно ваниловата захар при непрекъснато бъркане. Добавете 100 мл портокалов ликьор и 200 мл. нектар от ябълки и оставете да се вари, докато карамелената смес се разтвори напълно. Свалете от огъня, добавете останалите парченца ревен и остатъка от нектара и оставете да се охлади за няколко часа.


Малко преди да сервирате напитката смесете виното и шампанското.