Flag

Ориенталско чътни с круши

5 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Екзотичен сос, който бързо ще стане част от менюто ви
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 гкруши (почистени, претеглени)
50 гфурми без костилка
50 гсмокини (сушени)
80 глук (червен)
100 млоцет (Балсамико Бианко)
125 млсок (прецеден бистър ябълков сок)
2 бр.звезден анасон
10 гкарамфил
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
500 гкафява захар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
5 гсол
5 гчерен пипер
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Измийте, обелете, почистете и нарежете крушите на кубчета. Претеглете 600 г. Накълцайте на ситно сушените плодове. Обелете и нарежете лука на малки кубчета. Премерете оцета и ябълковия сок.

2

Смесете всички съставки и подправките в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги разбъркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. След като сместа кипне отново, чътнито трябва да ври 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Накрая разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута. Свалете чътнито от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги, ги обърнете с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.