Flag

Ориенталски сладки

50 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
40
Крехки целувки с ядки за наслада в края на деня
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Съхранявайте сладките в добре затворени кутии до три седмици.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
150 горехи
60 гшамфъстък
3 бр.белтъка
200 гпудра захар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
50 гмед
4 капкиесенция ванилия Dr.Oetker
За поръсване
0,5 ч.л.кардамон
0,5 ч.л.канела на прах
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
1

Подготовка

Смелете орехите и шамфъстъка и ги запечете на среден огън в тиган с незалепващо покритие без мазнина. Сложете студена вода да заври голяма тенджера, подходяща за водна баня.

2

Приготвяне

В купата, поставена във водна баня, разбийте с миксер белтъците, пудрата захар и ванилената захар първо на ниска скорост, а после на висока степен до получаването на лепкава смес (6 минути). След това извадете купата от водната баня. В получената смес разбъркайте меда, орехите и шамфъстъка и есeнцията. Напълнете сместа в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и използвайте като щприц и оформете дребни сладки върху застланата с хартия за печене тава и оставете сладките за два дни на стайна температура. Поръсете сладките с подправките.

Съвет за рецептата

  • Съхранявайте сладките в добре затворени кутии до три седмици.