Flag

Кралски мраморен пудинг

about 4 порции (/дози)
Леснa
20
Шоколадът среща ванилията в кралски вкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пудинг ванилия
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
3 с.л.захар (50 г)
500 млпрясно мляко
Пудинг шоколад
1 пак.Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
4 с.л.захар (60 г)
500 млпрясно мляко
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
1

Пудинг ванилия

Смесете съдържанието на пакетчето със захарта с 4 с.л. мляко. Останалото мляко сложете да заври.Свалете свареното мляко от котлона и към него прибавете приготвената смес. Сложете отново на тихогън за около минута като бъркате непрекъснaтo до сгъстяване. Свалете от котлона и оставете горещия пудинг настрана.

2

Пудинг шоколад

Пригответе пудинг шоколад по гореописания начин както пудинг ванилия с предвидените продукти за него.


Изплакнете формичките за пудинг със студена вода. След това ги напълнете до половината с добре разбъркания горещ ванилов пудинг и веднага допълнете с шоколадовия пудинг. Потопете една супена лъжица, завъртете я спираловидно и я издърпайте. Така ще постигнете желания мраморен ефект. Оставете пудинга най-малко 3-4 часа в хладилника, за да стегне.


Отделете внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формата и обърнете върху десертни чинии. По желание може да поръсите десерта шоколадов чипс.