Flag

Кекс с шамфъстък и аромат на лимон

18 парчета (/парченца)
Леснa
20
Лек и ароматен лимонов сладкиш с бадеми и шамфъстък
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Кексово тесто
250 гкраве масло
250 гзахар
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
5 гсол
1 бр.лайм (сока)
4 бр.яйца
200 гпшенично брашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
50 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 гбадеми (смлени)
50 гшамфъстък (счукан)
Сиропиране
80 млсок от лайм (около 3 лайма)
60 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 бр.звезден анасон
Украса
1 пак.глазура лимон
25 гшамфъстък (счукан)
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта, Финес – аромат лимонови корички, солта и сока от лайм и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете към маслената смес. На два пъти добавете като разбъркате счуканите шамфъстък и бадемина ниска скорост. Разстелете тестото в правоъгълна форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена. Печете 55 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

2

Сиропиране

Смесете захарта, бурбонска ванилова захар, анасона и лимоновия сок о ставете да кипне. След това извадете анасона. С помощта на дървена клечка надупчете многократно изпечения кекс и полейте с получения сироп. Оставете кекса във формата за 10 мин. След това го извадете от формата върху метална скара да се охлади.

3

Украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.