Flag

Джинджифилови барове с кокос

60 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
80
Различни коледни сладки, които са неустоимо вкусни
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
50 гджинджифил
225 гбрашно
125 гзахар
3 гсол (щипка)
5 капкиесенция лимон Dr.Oetker
1 бр.яйца
125 гкраве масло
Допълнително
50 гкокосови стърготини
Украса
100 гкувертюр
0,5 с.л.олио
50 гджинджифил (захаросан)
Picture - есенция лимон Dr.Oetker
1

Маслено тесто

Обелете джинджифила и го настъргайте. В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две равни части, оформете ги на рула с дължина по 30 см и ги сложете в домакинско фолио. Оставете тестата за час в хладилника.


Нарежете всяко руло на 30 равни части и оформете всяко на продълговато барче. Оваляйте всяка половина в кокосови стърготини.


Наредете ги в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. Печете баровете в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около13- 15 мин.


Издърпайте изпечените барове заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

2

Украса

Нарежете захаросания джинджифил на малки кубченца. Разтопете кувертюра на водна баня, потопете другата половина на всеки бар и след това поръсете с джинджифил и поставете на хартия за печене да стегне глазурата.