Обелете джинджифила и го настъргайте. В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две равни части, оформете ги на рула с дължина по 30 см и ги сложете в домакинско фолио. Оставете тестата за час в хладилника.
Нарежете всяко руло на 30 равни части и оформете всяко на продълговато барче. Оваляйте всяка половина в кокосови стърготини.
Наредете ги в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. Печете баровете в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около13- 15 мин.
Издърпайте изпечените барове заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Нарежете захаросания джинджифил на малки кубченца. Разтопете кувертюра на водна баня, потопете другата половина на всеки бар и след това поръсете с джинджифил и поставете на хартия за печене да стегне глазурата.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене