Flag

Дребни сладки с целувки и шоколадов пълнеж

60 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Дребни сладки с целувки и шоколадов пълнеж
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
150 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
50 гзахар
3 бр.жълтъци
80 гкраве масло
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Покритие
100 гтъмен шоколад
3 бр.белтъка
100 гзахар
Украса
50 гкувертюр
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разточете тестото върху набрашнения плот. Изрежете кръгчета с диаметър около Ø 4 см и ги подредете върху хартия за печене.

2

Покритие

Натрошете тъмния шоколад на толкова парченца, колкото са кръгчетата. Сложете по едно парченце в средата на всяко кръгче. Разбийте белтъците на сняг с миксер и добавете постепенно захарта, като продължавате да разбивате. С помощта на шприц и накрайник (Ø 8 mm) оформете туфи върху шоколада, така че да е покрит напълно. Печете 40 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 140°С на горен и долен нагревател или на 120°С на вентилатор.


След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

3

Украса

Разтопете кувертюра на водна баня. Напълнете го в здрава торбичка за замразяване, отрежете едно ъгълче и украсете сладките.