Flag

Черешова торта със сметана

12 порции (/дози)
Леснa
40
Сочен блат с черешов пудинг и сметана
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Блат
100 гкраве масло
100 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 бр.яйца
150 гбадеми смлени
2 с.л.какао Dr.Oetker
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
Сиропиране на блат
1 - 2 с.л.ликьор от череши
Черешов пудинг
about 2 бурканакомпот от череши (около 350 г отцедени череши)
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
2 с.л.захар
Сметана с вкус на ванилия
500 гсметана сладкарска
2 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Украса
2 с.л.натурален шоколад натрошен на парчета
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Блат

Разбъркайте маслото в купа до получаване на пухкава смес. Добавете към сместа предварително смесената захар с бурбонската ванилова захар до получаване на еднородна смес. Постепенно добавете яйцата, 1 по 1, като разбърквате с миксер на най-висока степен. Към тях добавете бадемите, какаото, бакпулвера и канелата, и ги разбъркайте на ниска степен. Изсипете сместа за блата върху предварително намазанената и застлана с хартия за печене, форма за печене и я поставете във фурната. Печете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 25 мин. Освободете кръглата форма за печене от блата и го поставете с хартията върху покрита с хартия за печене метална решетка и го оставете да се охлади.

2

Сиропиране на блата

Отстранете хартията за печене и поставете сладкиша върху голяма тортена чиния. Поставете ринга за торта около блата. Сиропирайте с черешов ликьор.

3

Черешов пудинг

Отцедете черешите и отмерете 500 мл от течността. Пригответе пудинга според указанията на опаковката със захар, но с 500 мл сок от череши. Добавете черешите към пудинга и разбъркайте. Намажете сместа върху блата и го оставете в хладилника да се охлади.

4

Сметана с вкус на ванилия

Разбъркайте сметаната с ваниловата захар. Оформете я като облачета около черешите. Поръсете с шоколадови парченца. Съхранявайте тортата в хладилник. Преди сервиране отстранете тортения ринг.