“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Нискомаслено какао на прах 

С масленост 10-12% това какао придава едноименния наситен вкус на сладкиши и дребни сладки.

Премиум какао 

Високото съдържание на какаово масло 20-22% ще направи вкуса на сладкишите и сладките истински шоколадов. 

Какво е важно, когато избирате какао?

За какво ще използвате какаото?

Ако желаете да постигнете наситен какаово-шоколадов вкус в сладкиши като брауни, шоколадов фъч, шоколадов мус, трюфели, мъфини и др. тогава задължително се доверете на Премиум Какао с висока масленост 20-22%. Цветът му е по-тъмен, ароматът по-интензивен. Ако приготвяте сладкиш с комбинация от вкусовете например ванилия, сметана и какао, тогава бихте могли да изберете какаото с ниска масленост на Dr. Oetker. Така какаовият вкус няма да надделее над останалите. 

Обработка на какаото

Натуралното какао е с висока киселинност, след процес на алкализиране горчивината и киселинността му се смекчават и освен това алкализираното какао вече може лесно да се разтвори в течности. 

Цвят

Колкото е по-тъмен цветът на какаото, толкова е по-ароматно то и съответно е високо неговото качество.

Трик при използване на какао

Пресейте какаото с брашното, така ще се разпредели по-бързо и равномерно в тестото. Няма да остане на бучки.

Как да активирате аромата на какаото

За да активирате още по-силно аромата на какаото, преди да го вложите в рецептата, го полейте с гореща течност и оставете за 2-3 мин. Може да го залеете просто с вода, кафе или горещо олио, ако рецептата позволява като например мъфини, браунис и др. 

Рецепти с какао (1 от 1)